Тофу в глинено гърне
Яйчено сирене със свинско и скариди.
Необходими продукти:
- 2 парчета яйчено тофу
- 1 ч.л. нарязан чесън
- 5 нарязан на филийки джинджифил
- 100 г скариди, обелени
- 100 г печено на барбекю свинско, нарязано на филийки
- 100 г китайски черни гъби
- 50 г моркови, нарязани на филийки
- 1/2 с.л. сос от стриди (за овкусяване)
- 1/4 ч.л. сол (за овкусяване)
- 1 ч.л. светъл соев сос (за овкусяване)
- 1/4 ч.л. пипер (за овкусяване)
- 1 с.л. царевично брашно, разтворено в 2 с.л. гореща вода (за сгъстяване)
Начин на приготвяне:
1. Изпържете тофуто на маслена баня в горещо олио до златисто-кафяво и заделете.
2. Сгорещете 1 с.л. олио в глинен гювеч и запържете като разбърквате чесъна и джинджифила, докато усетите аромата.
3. Сложете скаридите, свинското, моркова и гъбите и разбъркайте.
4. Добавете подправките за овкусяване и тофуто и гответе 2 мин.
5. Сгъстете с царевичното брашно и поднесете горещо.
*Ако използвате обикновен глинен съд, не добавяйте студена вода докато готвите, защото глината може да се спука.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ