Регистрация

Спаначена паста с гъби

Спаначена паста с гъби
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2978

Китайска гарнитура с гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • шепа гъби шимеджи
  • шепа нарязани гъби шийтаке
  • спаначена паста
  • глава нарязан лук
  • 2-3 скилидки нарязан чесън
  • няколко филийки чесън
  • зехтин
  • 1 ч.ч. нарязани бейби моркови
  • сушен магданоз
  • сос Уорчестършир
  • сос от бели гъби (по желание)
  • смлян черен пипер
  • китайско вино за готвене

Начин на приготвяне:

1. Сварете спаначената паста в тенджера с кипяща вода за около 20 мин., отцедете и изплакнете под течаща студена вода за няколко секунди и заделете. Прибавете малко зехтин и я прехвърлете в купа.

2. Загрейте олио и изпържете чесновите филийки до златисто-кафяво и заделете.

3. Задушете нарязания чесън, нарязания лук и нарязания морков до омекване, прибавете гъбите, черния пипер, соса Уорчестършир и китайското вино за готвене.

4. Прибавете соса от бели гъби и поръсете с малко сушен магданоз, кипнете соса, прибавете спаначената паста към него и разбъркайте.

5. Поръсете с изпържения чесън и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта