Спаначена паста с гъби
Китайска гарнитура с гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- шепа гъби шимеджи
- шепа нарязани гъби шийтаке
- спаначена паста
- глава нарязан лук
- 2-3 скилидки нарязан чесън
- няколко филийки чесън
- зехтин
- 1 ч.ч. нарязани бейби моркови
- сушен магданоз
- сос Уорчестършир
- сос от бели гъби (по желание)
- смлян черен пипер
- китайско вино за готвене
Начин на приготвяне:
1. Сварете спаначената паста в тенджера с кипяща вода за около 20 мин., отцедете и изплакнете под течаща студена вода за няколко секунди и заделете. Прибавете малко зехтин и я прехвърлете в купа.
2. Загрейте олио и изпържете чесновите филийки до златисто-кафяво и заделете.
3. Задушете нарязания чесън, нарязания лук и нарязания морков до омекване, прибавете гъбите, черния пипер, соса Уорчестършир и китайското вино за готвене.
4. Прибавете соса от бели гъби и поръсете с малко сушен магданоз, кипнете соса, прибавете спаначената паста към него и разбъркайте.
5. Поръсете с изпържения чесън и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ