Регистрация

Чесново-спаначена паста с пиле и зеленчуци

Чесново-спаначена паста с пиле и зеленчуци
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2650

Зелени спагети с пилешко и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пастата:

  • 1 пакет спаначена паста (ако искате да запазите цвета на оригиналната рецепта, подходящ продукт, който все повече навлиза на българския пазар е и зелената паста с екстракт от японски водорасли. Когато я опитах за първи път установих, че вкусът й не е много по-различен от този на обикновената паста, която също можете да използвате за тази рецепта, ако сте традиционалисти)
  • 2 скилидки чесън

За пилешкото със зеленчуци:

  • 200 г пилешко филе
  • тиквичка
  • лук
  • 200 г печурки
  • морков
  • чесън

Начин на приготвяне:

На пастата:

1. Сварете пастата и когато е готова, полейте със студена вода, за да се охлади. Обелете чесъна и го нарежете надребно. Сложете го в съд със сгорещено олио и сложете пастата.  Добавете сол и пипер на вкус.

На пилешкото със зеленчуци и соса от черен боб:

1. Нарежете пилешкото на малки парчета. Добавете малко картофено нишесте и сол. Смесете хубаво и запържете в сгорещен уок. Когато пилето е готово, сложете в чиния.

2. Нарежете зеленчуците и чесъна. Сложете първо чесъна в тигана с мазнината, след което тиквичката, лука, моркова и накрая печурките. Оставете да се позапържат и овкусете със сол и захар. Сложете пилешкото към цялата тази смес, налейте вода в тигана и оставете да се вари 1-2 мин. преди да поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта