Чесново-спаначена паста с пиле и зеленчуци
Зелени спагети с пилешко и печурки.
Необходими продукти:
За пастата:
- 1 пакет спаначена паста (ако искате да запазите цвета на оригиналната рецепта, подходящ продукт, който все повече навлиза на българския пазар е и зелената паста с екстракт от японски водорасли. Когато я опитах за първи път установих, че вкусът й не е много по-различен от този на обикновената паста, която също можете да използвате за тази рецепта, ако сте традиционалисти)
- 2 скилидки чесън
За пилешкото със зеленчуци:
- 200 г пилешко филе
- тиквичка
- лук
- 200 г печурки
- морков
- чесън
Начин на приготвяне:
На пастата:
1. Сварете пастата и когато е готова, полейте със студена вода, за да се охлади. Обелете чесъна и го нарежете надребно. Сложете го в съд със сгорещено олио и сложете пастата. Добавете сол и пипер на вкус.
На пилешкото със зеленчуци и соса от черен боб:
1. Нарежете пилешкото на малки парчета. Добавете малко картофено нишесте и сол. Смесете хубаво и запържете в сгорещен уок. Когато пилето е готово, сложете в чиния.
2. Нарежете зеленчуците и чесъна. Сложете първо чесъна в тигана с мазнината, след което тиквичката, лука, моркова и накрая печурките. Оставете да се позапържат и овкусете със сол и захар. Сложете пилешкото към цялата тази смес, налейте вода в тигана и оставете да се вари 1-2 мин. преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ