Регистрация

Паста със спанак и цвекло

Паста със спанак и цвекло
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 5862

Макарони със зеленчуци, доматен сос и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г паста къдрава паста (запазете водата, в която я варите)
  • ¼ чаша вода с която сте варили пастата
  • половин глава червен лук, нарязана
  • 3 скилидки чесън, нарязани
  • 1 връзка швейцарско цвекло, нарязано
  • 2 чаши спанак (дребен), нарязан
  • 1 и 1/3 чаши доматен сос
  • 1 и ½ с.л. пълномаслена сметана
  • 1 ч.л. червен смлян пипер
  • зехтин
  • кашерна сол (обикновена или морска смляна също може)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте малко зехтин в тиган на средна температура и сложете вътре лука и чесъна. Пържете, докато лука омекне, около 3-5 минути.

2. Добавете цвеклото и спанака, заедно с водата от пастата и оставете да къкри докато зеленчуците започнат да се спаружват, около 1-2 минути.

3. Добавете соса за пастата, сметаната и смляния червен пипер. Разбъркайте добре.

4. Сипете вътре сварената паста, докато всичко се смеси добре. Посолете на вкус.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта