Сочна яйчена юфка
Апетитна юфка със свинско и зеленчуци.
Необходими продукти:
- прясна яйчена юфка
- смлян чесън
- нарязан лук
- 500 г свинско месо, нарязано на ленти
- ½ ч.ч. вода
- ¼ ч.ч. соев сос
- 1 ч.л. захар
- сол и черен пипер на вкус
- зеленчуци по ваш избор (например нарязани моркови, китайско зеле и грах)
- 1 ½ ч.л. царевично нишесте, разтворено в малко чешмяна вода
Начин на приготвяне:
1. Запържете чесъна и лука. Добавете свинското месо. Запържете месото до златисто и докато част от мазнината му се разтопи.
2. Залейте със смес от соевия сос, водата и захарта. Овкусете със сол и черен пипер на вкус (често не се налага да се добавя допълнително сол).
3. Добавете разтвореното в малко вода нишесте и разбъркайте, за да се сгъсти соса.
4. Прибавете юфката и зеленчуците. Оставете да се задушава докато зеленчуците омекнат.
5. Сервирайте и добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ