Регистрация

Прочутите Бородински палачинки с ръжено брашно

Прочутите Бородински палачинки с ръжено брашно
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1832

Солени палачинки по Бородински с бекон и чери домати, познати като Бородински блини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 150 г ръжено брашно
  • 250 г кисело мляко
  • 250 мл вода
  • 2 яйца
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. олио
  • щипка сода
  • щипка сол
  • 8 зърна черен пипер
  • 4 щипки ким (2/3 ч.л.)

За плънката:

  • 16 слайса бекон

За гарниране:

  • 16 чери доматчета
  • 200 мл олио за пържене
  • листенца магданоз или пресен кориандър

* Вместо киселото мляко с водата, можете да използвате кефир, който е в оригиналната рецепта, но в България се намира много трудно. Ще ви трябват 500 мл. кефир.

Начин на приготвяне:

1. С миксер замесете всички продукти за тестото без содата и подправките. Оставете настрана за 30 минути.

2. Няколко минути преди печене добавете содата и размешайте.

3. Запечете черния пипер и кима на сух тиган и ги счукайте след това в хаванче, като не ги наситнявате до прах.

4. В сгорещения тиган сложете 2 слайса свински гърди (бекон). Гответе само на собствен сос.

5. Щом мръвките поруменеят, добавете към тях щипка от счуканите подправки и бъркайте. В този момент на готвенето ще усетите автентичния аромат на прословутия Бородински хляб.

6. Без да вадите месото, го залейте с 1/8 от сместа за палачинки. Печете палачинката двустранно.

7. Извадете в чиния. Една порция съдържа две такива палачинки.

8. Цепнете на няколко места чери доматите и ги запържете на маслена баня в олиото.

9. Сервирайте порциите с по 2 палачинки и 4 чери доматчета всяка. Поръсете с наситнените зелени листа. Предвидете и купичка майонеза, ако потрябва.

Да ви е сладко!

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта