Солени мъфини с тиква и сирене
Солен кекс със сирене, сушени домати и тиква.
Бон Апети
Излъчен на 05.02.2018
Солени кексчета със сирене и домати, ухаещи на мащерка и носещи леко пикантна нотка правят Лора и Стоян, като уточняват, че със същата смес можете да си направите и един голям кекс. Но малките порцийки са по-подходящи да превърнете закуската в домашна храна за работното място или пък детското училище, където един солен кейк може лесно да се пъхне в някоя кутия и да послужи за утоляване на глада.
Тиквата не е задължителен компонент. Ако желаете да я има, просто нарежете на кубчета, покапете със зехтин, овкусете със сол, пипер и намачкан чесън и запечете на фурна за 40-тина минути.
Яйцата за кексчетата се разбиват с млякото, добавя се брашно и бакпулер и след като се получи кексова смес, в нея се пускат нарязани на ситно сушени домати в зехтин и се натрошава овче сирене или друг вид бяло сирене по желание. Овкусява се с чили на прах и мащерка. Пресипва се в желаната от вас форма, отгоре се редят парчета печена тиква и се запича.
Ако готвите мъфини - 15 минути печене ще е достатъчно. Ако правите голям кекс, гответе около 35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ