Царевични мъфини с люти чушки
Пикантни царевични хлебчета в стил солени мъфини.
Бон Апети
Излъчен на 25.04.2018
Люти мъфини от царевично брашно и наситнени шарени чушчици правят Лора и Стоян, като препоръчват тези солени кексчета като хляб за поднасяне на супи и яхнии или като солена закуска, която да послужи за междинно прихапване. Лютивостта на чушките можете да изберете според предпочитанията си, а колкото по-шарени са те, толкова по-красива става сърцевината на домашните пикантни кексчета.
Първо в купа се разбиват яйцата, добавя се мляко и олио и пак се разбива. В друг съд се смесват киселото мляко и содата и след това се изсипват при яйцата. Цапаме и трети съд, за да смесим сухите съставки - бяло и царевично брашно, по 1 ч.л. сол и захар и наситнените чушлета. След това мокрите съставки се наливат при сухите и се бърка докато се получи сравнително гладко тесто.
Фурната се пуска да загрее на 180 градуса, а формички за мъфини се застилат с хартиени чашки за еднократна употреба. Тестото се разпределя в тях, като се пълнят на 2/3. По желание отгоре можете да поръсите със семена - ким, слънчоглед, тиквени семки, мак, сусам или каквото друго ви харесва. След това вкарвате във фурната за 20 минути и меките царевични хлебчета са готови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ