Солени мъфини с билки
Омлет с бити белтъци и пресни подправки по персийски.
Бон Апети
Излъчен на 25.06.2018
Омлет, който прилича на малки кексчета, но може да бъде изпечен и като голям солен кекс или дебела палачинка показват Лора и Стоян, правейки солени суфлета с аромат на чесън, лук и кориандър. Ястието е идеално за закуска или междинно прихапване, но не дава шанс да опазите приятния си дъх.
Яйцата се разделят не белтъци и жълтъци. В купата на чопъра се нарязват на едро копър, магдаоноз, кориандър и див лук. Добавят се жълтъците и се пюрира съвсем за кратко. Не е нужно да става хомогенна смес. След това се подправя със сол, рас ел ханут, бакпулвер, чесън на прах и се добавя съвсем малко брашно и бакпулвер. Бръмва се отново - колкото да се смесят съставките.
Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Жълтъчната смес се добавя към тях, добавят се и натрошени орехи, разбърква се внимателно и се прехвърля в намаслени формички за мъфини, форма за кекс или тава. Ако печете мъфини - 15 минути на 180 градуса са достатъчни. На същата температура тавата ще изисква около 25 минути готвене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ