Солени бутерки с гъби и кашкавал
Банички от бутер тесто с плънка от пържени гъби в сметана.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 3 глави лук
- 150 г гъби
- 6 с.л. готварска сметана
- 70 г масло
- 2 с.л. зехтин или олио
- 150 г кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
- лют пипер по желание
- стръкчета пресен копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Гъбите измийте и нарежете на едро.
2. Лука наситнете.
3. Сгорещете 2 с.л. олио и половината от маслото в тиган и запържете лука до златисто. После добавете останалото масло и гъбите и гответе докато омекнат.
4. Добавете сметаната и подправки на вкус и дръпнете от котлона щом закъкри.
5. Разрежете си тестото на желани от вас по размер правоъгълници така, че като се сгънат да образуват квадрати.
6. Напълнете със запръжката едната половина и запечатайте с другата, като намокрите и притиснете с вилица.
7. Подредете баничките в тава, застлана с хартия за печене.
8. Сложете по резен кашкавал върху всяка бутерка.
9. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 25 минути.
10. Украсете с пресни подправки преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ