Бутер кошнички с бекон и кашкавал
Хапки от бутер тесто с плънка от шунка и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 1 яйце
- 1 опаковка майонеза
- 300 г бекон или шунка
- 200 г кашкавал
- царевица, грах или кисели краставички по желание
- прясна подправка - мащерка, розмарин
Начин на приготвяне:
1. Вземете рингове, формички за сладки с дупка или две чаши с различен диаметър на отвора. Прострете листа бутер тесто. Изрежете 12 или 24 плътни кръгчета и в половината от тях направете дупка с по-малката чаша. С нож не става - не се мъчете излишно.
2. Нарежете колбаса на кубчета, рендосайте кашкавала и разбийте в купичка яйцето.
3. Намажете крайщата на плътните кръгчета с разбито яйце и отгоре на всяко залепете по кръгче с дупка.
4. Намажете дъното на дупката с майонеза, отгоре разпределете кубчета бекон или шунка, кисели краставички и отцедени от соса на консервата царевица и грах или нещо от тях по желание.
5. Поръсете щедро с рендосания кашкавал.
6. Подредете в тава, застлана с хартия за печене, по желание намажете с още разбито яйце оголените части на тестото, поръсете с прясна подправка и гответе в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ