Пици на рулца в стил калцоне
Соленки в стил пица с плънка от кашкавал и шунка.
Малки и кокетни пици, солени мъфини или солени рулца с плънка от шунка и кашкавал - нещо такова ни показва готварската влогърка Милена, като предлага да си направим индивидуалните пици в купички от мъфини, ако ще трябва да прихапваме на крак. Идеята е, че домашната храна винаги е за предпочитане пред купената, а подобна соленка, но доста по-ощетена откъм продукти, можем да си купим от баничарницата по път за работа, но едва ли ще е така вкусна. Затова авторката предлага да си изпечем тава от засищащите соленки, а после всеки от семейството да пъхне по 1-2 в чантата си и да е сигурен, че разполага с вкусна домашна храна. Ето и как да си направим подобието на вито калцоне, с което също можем да посрещнем и гости:
За да е наистина домашно, първо си замесваме и тестото. А то е лесно - брашно, суха мая, зехтин, вода и сол. Месим няколко минути докато спре да се лепи по ръцете и оставяме за половин час да втаса. Следва да го разточим на кора, а от нея да си изрежем лентички. Те пък се мажат с доматена салца, овкусяват се с подправки на вкус и върху всяка се поставят слайсове кашкавал и шунка. После се завиват на охлювчета, поставят се в индивидуални купички (за брюле, крем карамел, мъфини, суфле), покапват се със зехтин и се пекат до позлатяване. А след това отиват в раницата за пикник, чантата за училище или офиса, а може и директно да се метнат на масата в очакване на гладни гърла. Все пак топлички са най-вкусни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ