Солена торта от зеленчуци със сирене
Салата терин с печени и сурови зеленчуци в обвивка от сирене и патладжан.
Бон Апети
Излъчен на 13.06.2017
Топлите летни дни предлагат изобилие от пресни сезонни зеленчуци, които можетм да използваме за направата на всякакви салати. Ето една рецепта за оригинална салата с красива визия, която едва ли сте се сещали да си направите. Идеята е за онези импровизатори, които искат да се развиват в кухнята и винаги търсят нова рецепта, в която да впрегнат старите продукти. Хитро измислено и елегантно на вид това предястие може да зарадва дори и гости с изтънчени вкусове и изискано небце. Не се приготвя трудно, но е пипкаво - ето как:
Първо се нарязват птладжани и се посоляват, за да пуснат горчивината си. През това време се приготвя сос от стрит на паста чесън, смесен с мед, горчица, бял балсамов оцет, магданоз и копър. Следва измитите и подсушени патлдаджани да се намажат с дресинга и в тяхната компания да влязат още червени чушки и тиквички. Триото се запича на грил тиган.
Следващата стъпка е направата на сиренената смес - от смесени рендосано бяло и крема сирене с наситнени пресни подправки, люто чушле, сух риган и чесън. На трети етап си нарязваме и суровите зеленчуци в лицето на домат и зелени чушки. После започва реденето:
В застлан със стреч фолио терин по дъното и стените се редят печени патладжани. Следва да се намаже ред сирена и да започне реденето на останалите продукти. В каква последователност се прави - гледайте във видеото. После теринът се прибира в хладилник да стегне, а накрая се поднася нарязан като солен кекс и със заливка от онзи вече забравен сос, който приготвихме в началото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ