Регистрация

Солена торта от телешки дроб с майонеза

Солена торта от телешки дроб с майонеза
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 1422

Торта с месо от дроб и крем от майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г черен дроб (телешки или свински)
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 2 с.л. брашно
  • 5 яйца
  • 250 мл майонеза
  • 100 г кашкавал
  • 1 домат
  • 3-4 кисели краставички
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за готвене
  • магданоз или копър за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Дробът нарежете на парчета. Същото направете и с глава лук. Сложете ги в чопър или месомелачка и смелете. Готовата кайма смесете със сол, черен пипер, брашното и две яйца. Смелете отново или замесете на ръка. Оформете 3 сплеснати големи кюфтета и ги поставете върху хартия за печене - те ще бъдат блата на тортата. Приберете в хладилник.

2. Сварете останалите три яйца.

3. Наситнете втората глава лук, моркова рендосайте на дребно ренде. Запържете ги в малко сгорещено олио и заделете.

4. Чесъна намачкайте на паста и смесете с майонезата.

5. Около 1/4 от майонезената смес разбъркайте с два натрошени в нея варени жълтъка. Приберете в хладилник.

6. Останалите белтъци наситнете и смесете с 1/4 от чесновата майонеза. Приберете и тях.

7. Към запържените и охладени лук и морков прибавете 1/4 от майонезата и разбъркайте. Останалата 1/4 оставете чиста.

8. Изпечете и охладете трите блата от дробчета.

9. Започнете сглабянето на тортата като поставите един блат в поднос, намажете с майонезата с моркови и лук и покриете с втори блат. Него намажете с майонезата с белтъци. Захлупете с трети блат и намажете с чиста чеснова майонеза.

10. Украсете като нарежете домата на кръгчета и ги подредите върху тортата. Върху тях поставете по кръгче варено яйце. Оформете цветя като използвате лентички кисели краставички. Встрани поръсете рендосан кашкавал. Сместа от майонеза с жълтък изсипете в пош или шприца и оформете от нея розички. Можете да включите и листенца магданоз или друга зелена подправка в декорацията.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта