Солена торта от зеле с яйца и добавки
Зелева торта или ордьовър със зеле, домати, колбас и кашкавал.
Необходими продукти:
- 150 г зеле
- 2 яйца
- 1/3 ч.л. сол
- черен пипер на вкус
- сух копър, ако имате
- 2 с.л. кисело мляко + 1 с.л. прясно мляко
- 1 с.л. с връх брашно
- 2-3 с.л. олио
- 100 мл майонеза
- 2 домата
- шунка или друг мек колбас по желание
- кашкавал или друго твърдо сирене по желание
Начин на приготвяне:
1. Зелето рендосайте на средно ренде в купа. Настискайте с ръце.
2. Чукнете отгоре яйцата, добавете подправките, млеката и брашното. Разбъркайте до хубаво смесване на продуктите.
3. Сипете мазнината в тига с диаметър около 26 см. и незалепващо покритие. Размажете я по дъното, за да намазни хубаво.
4. Още преди да е загрят тигана изсипете зелевата смес и заравнете. Включете на умерен огъня и гответе до позлатяване. След това внимателно обърнете и гответе и от другата страна.
5. Готовата зелева палачинка прехвърлете в чиния. Намажете с майонезата и отгоре поръсете нарязани на кубчета домати, шунка, кашкавал или друг избран от вас топинг.
6. Разрежете на 4 триъгълника като пица и ги качете един върху друг. Получава се красива зеленчукова торта с добавки. Може да замести салататата, гарнитурата или мезето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ