Регистрация

Солена торта от зеле с яйца и добавки

Солена торта от зеле с яйца и добавки
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 730

Зелева торта или ордьовър със зеле, домати, колбас и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г зеле
  • 2 яйца
  • 1/3 ч.л. сол
  • черен пипер на вкус
  • сух копър, ако имате
  • 2 с.л. кисело мляко + 1 с.л. прясно мляко
  • 1 с.л. с връх брашно
  • 2-3 с.л. олио
  • 100 мл майонеза
  • 2 домата
  • шунка или друг мек колбас по желание
  • кашкавал или друго твърдо сирене по желание

Начин на приготвяне:

1. Зелето рендосайте на средно ренде в купа. Настискайте с ръце.

2. Чукнете отгоре яйцата, добавете подправките, млеката и брашното. Разбъркайте до хубаво смесване на продуктите.

3. Сипете мазнината в тига с диаметър около 26 см. и незалепващо покритие. Размажете я по дъното, за да намазни хубаво.

4. Още преди да е загрят тигана изсипете зелевата смес и заравнете. Включете на умерен огъня и гответе до позлатяване. След това внимателно обърнете и гответе и от другата страна.

5. Готовата зелева палачинка прехвърлете в чиния. Намажете с майонезата и отгоре поръсете нарязани на кубчета домати, шунка, кашкавал или друг избран от вас топинг.

6. Разрежете на 4 триъгълника като пица и ги качете един върху друг. Получава се красива зеленчукова торта с добавки. Може да замести салататата, гарнитурата или мезето.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта