Сладки прасковки със сметанов крем
Слепени курабийки с какао и сметана в два цвята.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 400 грама брашно
- 100 грама масло
- 1 ч.л. сода, угасена в оцет
- 2 с.л. кисело мляко или заквасена сметана
За плънката:
- 2 ч.ч. сметана
- 2 ч.ч. захар
- 4 с.л. какао на прах
- жълта и червена боя за храна за декорация
Начин на приготвяне:
1. Разбийте двете яйца с 1 ч.ч. захар в голям съд. Можете да използвате миксер за ваше улеснение.
2. В друг съд разбийте киселото мляко (сметаната) с разтопеното масло и содата. Тази смес изсипете при първата, размешайте ги и започнете да добавяте пресятото брашно постепенно и при непрестанно месене.
3. Когато тестото вече не се лепи по пръстите, застелете тава с хартиено фолио за печене или намазнете дъното й и започнете да оформяте сладките с ръце като правите малки топчици и леко ги сплесвате от долната страна.
4. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200 градуса до пожълтяване.
5. Разбийте сметаната с какаото и захарта и с получения крем слепете сладките след като ги извадите от фурната и изчакате да се охладят. По желание приберете в хладилник да се стегнат.
6. В два отделни съда разтворете червената и жълтата боя. Потяпяйте всяка сладка в едната половина в червено, а в другата - в жълто. Можете да оваляте в кристална захар след това.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ