Слепени сладки с кондензирано мляко
Домашни курабийки по двойки с млечен крем в средата.
Необходими продукти:
За тестото:
- 3 ч.ч. брашно
- 3 белтъка
- 200 грама масло
- 125 мл заквасена сметана
- 0,5 ч.л. сода, угасена в оцет
- 1/2 ч.ч. захар
- щипка сол
- 1 ч.л. канела
За крема:
- 1 консерва кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
1. Пригответе тестото като смесите брашното, белтъците, содата, канелата, захарта, размекнатото масло и сметаната и добавите щипка сол. За ваше улеснение можете да използвате миксер.
2. От тестото с помощта на формички за сладки направете курабийките, като ги подредите в широка тава, застлана с домакинска хартия така, че като увеличат обема си, да не се застъпват или допират.
3. Печете за 10-15 минути в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна.
4. Отворете кондензираното мляко. Ако ви се стори прекалено течно, го сгъстете с 1 ч.л. десертно нишесте.
5. Слепете сладките от гладката страна една за друга с кондензирано мляко. При сервиране можете да поръсите с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ