Двуцветни праскови, слепени с мармалад
Трудно | Порции 4-8
| Видяна: 4480
Супа с билки и кюфтета със зеленчуци и сос.
Епизод 166 - Сезон 2
Дължина: 26:10
Излъчено на: 2012-05-08 11:30
Днес ще готвим български манджи:
- Кюфтета по чирпански - топчета от кайма и ориз в акомпанимента на доматен сос с моркови и картофи.
- Зелена пролетна чорба с копър, магданоз, киселец и джоджън.
- Шупла с кисело мляко и много масло.
- Десерт от детството - тестени праскови, украсени със захар и слепени с шипков мармалад и орехи.
Най-важните съставки
боя за храна, брашно, вода, дафинов лист, джоджен, домат, доматено пюре, жълтък, захар, зеленчуков бульон, кайма, картофи, ким, кимион, киселец, кисело мляко, консерва домати, копър, лимон, лимонов сок, лук, магданоз, мармалад, моркови, олио, орехи, ориз, риган, сирене, сламурено сирене, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, сол и пипер, телешки бульон, хлебна сода, целина, червен пипер, черен пипер, чесън, чубрица, чушки
Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 5 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ