Скариди със спанак и ядки
Предястие със скариди, моркови и спанак.
Бон Апети
Излъчен на 10.05.2018
Странна рецепта със скариди и зеленчуци, овкусени с пикантен дресинг от мед, лайм и билки готвят Лора и Стоян, за да прeдложат различн начин, по който да сервираме любимите си морски дарове. Рецептата е странна и интересна и определено ще се хареса на привържениците на модерната кухня.
Скаридите се почистват и се запържват от едната страна в зехтин. Когато се обърнат от втората, се прибавя и намачкан чесън в тигана, който да ги ароматизира. След като хванат лек загар, се прехвърлят в чиния и остават да се охладят. През това време в купа се рендосват морковите и се добавят листенцата измит и подсушен бейби спанак, фъстъците и кашуто. После се прибавят и скаридите.
Дресингът се приготвя като наситнена зелена люта чушка се смесва с наситнени магданоз и кориандър, сок от лайм, намачкан чесън, зехтин, мед и бял оцет. Посолява се и с този сос се залива салатата. Разбърква се и се поднася възможно най-бързо след овкусяването, за да не се спихат спаначените листенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ