Хрупкави скариди с масло
Лесно | Порции 3
| Видяна: 4738
Пържени панирани скариди.
Необходими продукти:
- 1 кг средни скариди
- 8 ч.ч. олио за пържене на маслена баня
- 50 г солено масло или маргарин
- 1/2 купа листа къри
- 1 ч.л. нарязано чили
За панировката:
- 3 с.л. обикновено брашно
- 2 с.л. царевично брашно
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. захар
- 100 мл вода
- 1 ч.л. захар (за овкусяване)
Начин на приготвяне:
1. Почистете скаридите, измийте ги и ги отцедете добре.
2. Сгорещете олио за пържене на маслена баня. Потопете скаридите в течното тесто за паниране и ги изпържете до златисто-кафяво и до готовност.
3. Разтопете масло в уок, сотирайте листата къри и чилито, докато усетите аромата. Овкусете, добавете скаридите и изпържете на силен огън като разбърквате, докато се смесят хубаво. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ