Скариди с чесън и гъби
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 3821
Скариди с чесън и печурки в масло.
Необходими продукти:
- 45 скариди
- 3 пълни с.л. масло/маргарин
- 1 глава чесън, фино нарязан
- 2 с.л. червен пипер
- 1 глава лук, нарязан
- 10 печурки
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте скаридите, като оставите или отстраните опашките - по желание. Поръсете със сол и заделете.
2. Нарежете фино чесъна. Наситнете и лука.
3. Сложете масло в тиганче и когато се разтопи, добавете чесъна, а след минутка и лука. Оставете за 2 мин. на умерен огън.
4. След това добавете скаридите и след като се посготвят, овкусете с червения пипер, сол и черен пипер.
5. Изчакайте 4 мин. и добавете цялото масло. След като се разтопи, поднесете ястието горещо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ