Мариновани скариди с горчица и цитрусов сок
Печени скариди с лимонов и портокалов сок и горчичен сос.
Необходими продукти:
- 30 тигрови или кралски скариди
- 2 с.л. бяло вино
- 1 ч.л. горчица
- 3 скилидки чесън
- сокът на 1 лимон
- 75 мл портокалов фреш
- 100 мл зехтин
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. сух босилек
- 5-6 шишчета (може и 10 мини шиша)
Начин на приготвяне:
1. Изсипете зехтина в купа и разбийте в него горчицата.
2. Добавете намачкания на паста чесън, виното, лимоновия и портокаловия сок, босилека, сол и пипер на вкус.
3. Почистете скаридите и ги потопете и оваляйте хубаво в маринатата. Приберете в хладилник за един час, похлупени с капак.
4. Нанижете скаридите на шишчета и печете на грил тиган или барбекю до порозовяване. Обърнете и запечете и от другата страна. Можете да подредите в тава, застлана с хартия за печене и да готвите на фурна. Не е така ефектно обаче.
5. По време на печенето можете да намажете с маринатата, останала в съда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ