Скариди с фета
Средно | Порции 2
| Видяна: 2297
Запържени скариди в доматен сос.
Необходими продукти:
- 1 глава червен лук, фино нарязан
- 2 скилидки чесън, фино нарязан
- 1/2 зелена чушка, нарязана
- 1 консерва нарязани домати (400 г)
- 200 г скариди (пресни или замразени)
- 100 г фета сирене, натрошено наедро
- сокът на 1/2 лайм
- шепа пресен кориандър, едро нарязан
- сол и пипер
- зехтин
По желание:
- Ако не обичате сирене, го заменете със сос табаско
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука и чесъна в зехтин докато покафенеят леко.
2. Добавете зелената чушка и запържете за няколко минути.
3. Добавете нарязаните домати и оставете на котлона до омекване на чушката.
4. Добавете скаридите и оставете да се запържат почти до готовност. Не гответе много дълго, за да не изгубят еластичността си.
5. Добавете фетата, сока от лайм и подправки на вкус.
6. Поръсете с кориандър и поднесете с ориз, паста или хляб.
Най-важните съставки
зелена чушка, зехтин, консерва домати, кориандър, лайм, сирене фета, скариди, сол, сол и пипер, червен лук, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ