Регистрация

Задушено със скариди и момордика

Задушено със скариди и момордика
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2788

Нетрадиционна плънка придава екзотика на вашия ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи момордики, разполовени по дължина, без семената и нарязани на полумесеци
  • 200 г тигрови скариди, обелени и почистени от жилите
  • 1 среден зрял домат, нарязан на кубчета
  • 1/2 гава лук, нарязана на кубчета
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • яйце
  • 1 ч.ч. ориз

Начин на приготвяне:

1. Поръсете със зехтин дъното на сгорещен тиган и запържете чесъна, докато усетите аромата. Добавете скаридите и овкусете със сол и пипер.

2. Преди да станат изцяло розови, добавете домата и лука. Налейте достатъчно вода, колкото да покрие всичко и оставете да заври.

3. Намалете огъня до средно-силен и добавете нарязаната момордика. Оставете отново да заври. Изчакайте момордиката да омекне, но внимавайте да не е прекалено.

4. Намалете огъня до слаб и по желание добавете едно яйце в тигана. Разбъркайте хубаво до хомогенност.

5. Поднесете горещо с ориза.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта