Задушено със скариди и момордика
Нетрадиционна плънка придава екзотика на вашия ориз.
Необходими продукти:
- 2 големи момордики, разполовени по дължина, без семената и нарязани на полумесеци
- 200 г тигрови скариди, обелени и почистени от жилите
- 1 среден зрял домат, нарязан на кубчета
- 1/2 гава лук, нарязана на кубчета
- 3 скилидки чесън, счукан
- зехтин
- сол и пипер на вкус
- яйце
- 1 ч.ч. ориз
Начин на приготвяне:
1. Поръсете със зехтин дъното на сгорещен тиган и запържете чесъна, докато усетите аромата. Добавете скаридите и овкусете със сол и пипер.
2. Преди да станат изцяло розови, добавете домата и лука. Налейте достатъчно вода, колкото да покрие всичко и оставете да заври.
3. Намалете огъня до средно-силен и добавете нарязаната момордика. Оставете отново да заври. Изчакайте момордиката да омекне, но внимавайте да не е прекалено.
4. Намалете огъня до слаб и по желание добавете едно яйце в тигана. Разбъркайте хубаво до хомогенност.
5. Поднесете горещо с ориза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ