Скалопини в бекон
Обвити морски дарове в свинско.
Необходими продукти:
- 12 резена бекон, без кожата
- 24 големи скалопини, обелени
- черен пипер, на вкус
- 1 ч.л. нарязан пресен магданоз
- сокът на 2 лимона
- 56 г неосолено масло, разтопено
Начин на приготвяне:
1. Сложете разтопеното масло, лимоновия сок, пипера и магданоза в голяма купа и разбъркайте много добре.
2. Прибавете скалопините и разбъркайте, така че да се покрият.
3. Нарежете всяко парче бекон на две по широчина и увийте по една скалопина в половинките. Набодете на шишове и заделете сместа с маслото.
4. Изпечете на сгорещено барбекю за 3–4 мин. от всички страни, като мажете с маслената смес, докато беконът стане хрупкав и златисто-кафяв.
5. Поднесете веднага, като полеете с останалото масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ