Свинско с моркови по корейски
Пържено месо със зеленчуци по азиатски.
Необходими продукти:
- 400 г свинско месо
- 2-3 моркова
- 1 глава лук
- олио (или сусамово олио, ако сте перфекционисти)
- 4-6 с.л. соев сос
- 1 с.л. оцет (можете да опитате с оризов)
- 1 ч.л. захар
- 2 стръка пресен лук
- кориандър
- семена бял сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското месо на хапчици. Сгорещете малко олио в тиган и запържете в него мръвките докато хванат лека коричка. Добавете нарязания на полумесеци лук, полейте със соев сос, гответе още минута-две и прехвърлете в купа.
2. Моркова нарежете на дълги лентички. Сгорещете в същия тиган още малко мазнина и изсипете морква да се запържи за няколко минути при непрестанно бъркане. Щом започне да хваща коричка, добавете соев сос, оцета и захарта. Бъркайте 40-тина секуди, извадете и изсипете при месото.
3. Пресния лук нарежете косо и запържете в същия тиган за минута-две с щипка захар. Изсипете при останалите продукти.
4. Наситнете кориандъра, като си заделите свежи листенца за украса. Добавете останалия кориандър в ястието, разбъркайте и прехвърлете в индивидуални порции.
5. Поръсете със семена сусам и украсете с листенца кориандър. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ