Регистрация

Задушено по корейски

Задушено по корейски
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2861

Задушени ребра по корейски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешки или свински ребра
  • глава лук
  • чесън
  • джинджифил
  • тъмен соев сос
  • кафява захар
  • дафинов лист
  • мирин
  • дестилиран оцет
  • сусамово олио
  • сусамови семена
  • зелен лук
  • едро смлян червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете ребрата в тенджерка и покрийте с вода. Прибавете 1 кубче телешки бульон, 4 цели скилидки чесън, 1 средна глава лук (нарязан), около 2 ч.л.джинджифил (настърган) и 1 дафинов лист и оставете да заври. Намалете огъня и гответе бавно, докато месото омекне.

2. Прибавете 3/4 ч.ч. тъмен соев сос, 5 ч.л. кафява захар, 5 ч.л. мирин, 3 ч.л. сусамово олио, няколко щипки едро смлян червен пипер и черен пипер и варете още 20 мин.

3. Опитайте бульона и доовкусете, ако е необходимо.

4. Поднесете поръсено с нарязан зелен лук и препечени сусамови семена.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта