Регистрация

Корейска салата с пилешко и краставици

Корейска салата с пилешко и краставици
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1434

Корейско ястие с краставица, ленти омлет, печено пилешко и чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки пържоли (от бут или гърди; по около 200 г всяка)
  • 2-3 краставици
  • сол и пипер на вкус
  • зехтин
  • 2 яйца
  • 2 с.л. мляко
  • 1 с.л. брашно
  • няколко листа зелена салата

За подправяне:

  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 2 с.л. сусамово олио
  • щипка захар
  • 4 скилидки чесън
  • семена сусам
  • листенца кориандър по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечете двустранно на наребрен тиган. След като се охлади, нарежете на тънки лентички.

2. Краставицата измийте добре и нарежете на тънки ленти.

3. Разбийте яйцата с брашното, щипка сол и млякото. В ненамазнен тиган с незалепващо покритие изпечете омлет. След това извадете и нарежете на тънки ленти.

4. Пригответе дресинга като смесите соевия сос със сусамовото олио, захарта, оризовия оцет и намачкания на паста чесън. Можете да използвате обикновен оцет и зехтин, но вкусът няма да е така автентичен.

5. Сглобете салатата като върху листа маруля разпределите краставицата и полеете с дресинга. Отгоре наредете пилешките мръвки и лентите омлет. На финала поръсете със сусам и листенца кориандър или магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта