Свинско с бяло вино и розмарин
Парче свинско месо с чесън и билки.
Необходими продукти:
- 1-1,2 кг парче свинско месо
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л сух розмарин
- 10 зърна черен пипер
- 1 с.л. морска сол
- 4 с.л. зехтин
- 120 мл бяло сухо вино
- 30 г масло
Начин на приготвяне:
1. В хаванче счукайте чесъна със зърната черен пипер (които можете да жарнете предварително на сух тиган за минута), едрата сол и розмарина.
2. Почистете месото (ако има нужда) и продупчете на места. В направените дупки приберете част от сместа с подправки. Останалата разтрийте по цялата повърхност на месото.
3. Поставете в тава и покапете със зехтина.
4. Приберете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Можете да увиете във фолио и да оставите да се задушава за 30 минути. Можете и директно да запечете за 1.30-2 часа (в зависимост от дебелината на мръвката).
5. След изваждане от фурната приберете свинското в съд с капак, за да не губи топлината си.
6. През това време пресипете през цедка остатъчния сос от печенето на месото в касерола. Долейте виното и кипнете. Махнете от огъня, добавете студено масло от хладилника, разбъркайте докато се разтопи и сервирайте мръвката, нарязана на парчета и залята със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ