Печено свинско с коричка от галета
Панирано свинско на фурна.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо (цяло парче или 4 парчета по 250 грама)
- 2 ч.ч. галета
- листенца магданоз и босилек
- сол и пипер на вкус
- 8 с.л. зехтин или олио
Начин на приготвяне:
1. Месото почистете и разделете на 4 еднакви парчета. Обтрийте със сол и пипер на вкус
2. В чиния смесете галетата с наситнените магданоз и босилек. Налейте мазнината и разбъркайте. Трябва да се получи леко лепкава смес.
3. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
4. Оваляйте месото в панировката като натискате галетатат към него с ръце. Прехвърлете в тавичка и продължете да слагате галета от всичките му страни, докато цялото количество полепне. При нужда сипете още мазнина.
5. Печете мръвките около 30 минути. Ако имате термометър, вътрешната им температура трябва да достигне до 75 градуса.
6. Нарежете на слайсове и сервирайте с гарнитура и горчичен сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ