Свинско руло със сушени плодове и крем сирене
Пълнено свинско със сушени плодове и ядки.
Необходими продукти:
- 2 кг цяло парче свинско месо (най-добре с част от кожата)
- сол и пипер
- 6 скилидки чесън
- 1 опаковка (около 200 г крем сирене за мазане - тип Филаделфия)
- 200 г стафиди
- 100 г сушени кайсии
- 100 г сушени сини сливи без костилка
- 1 ябълка
- 150 г орехи или други ядки
- 50 г масло
- 50 г мед
- лют пипер на люспи
- зеленчуци по избор за гарнитура
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо оставете да почине 30-тина минути на стайна температура, след това обтрийте със сол и пипер. Положете да легне с кожата надолу.
2. В чопър вкарайте сушените плодове, 4 скилидки чесън, добавете почистената и обелена ябълка и крема сиренето. Пасирайте до получаването на нееднороден крем.
3. Добавете в крема нарязаните на ситно орехи, разбъркайте и разпределете по цялата горна повърхност на месото. Завийте на руло и вържете с конец.
4. Разтопете маслото с меда без да кипвате - трябва просто да се втечнят. Добавете 2 скилидки намачкан чесън и лют пипер на люспи, ако обичате пикантна храна.
5. Месото поставете в тавичка с малко вода на дъното. С част от този сос намажете мръвката. Завийте във фолио и печете на 200 градуса за 1 час.
6. Развийте фолиото, намажете пак с медения сос и печете 30 минути на 180 градуса. След това обърнете рулото, за да хване коричка и от долната страна. Намажете пак и печете на същата температура още 30 минути.
7. Готовото руло оставете да почине загърнато във фолиото за 7-8 минути. След това сервирайте - по желание с гриловани или печени зеленчуци за гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ