Панирано свинско с ядки и пармезан
Свински пържоли с коричка от шамфъстък, галета и пармезан.
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли
- сол и пипер
- 4 скилидки чесън
- 80 г ядки от шамфъстък (може да използвате и други ядки по избор)
- 120 г пармезан, кашкавал или друго жълто сирене по желание
- 1 яйце
- галета
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте на много ситно ренде пармезана. Ядките смелете в чопър. Чесъна счукайте на паста. Яйцето разбийте в купичка. Галетата си прехвърлете в чиния. Застелете си тава с хартия за печене.
2. Пържолките обтрийте със сол и пипер и със счукания чесън.
3. Смесете галетата с ядките и рендосаното сирене.
4. Овалвайте в разбито яйце, после и в сместа с галета. Редете в тавата.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-тина минути или докато не прецените, че ястието е готово.
* Не взимайте прекалено дебел свински котлет, за да не получите изгоряла коричка и сурова сърцевина. По-добре мръвките да са по-тънички, за да се изпекат добре. Продължителността на готвенето зависи от дебелината на месото и спецификата на фурната. Не пускайте вентилатор по време на печенето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ