Свинско руло с гъби и орехи
Пълнено свинско с бекон, гъби и ядки.
Необходими продукти:
- 1 кг парче свинско месо
- 200 г гъби
- 80 г масло
- 2 глави лук
- 4-5 скилидки чесън
- 150 г орехи
- 150 г бекон
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. олио
- китка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Разрежете свинското еди или два пъти през ширината, но не докрай, за да се разгърне на огромна тънка пържола. След това направете напречни разрези в месото с дълбочина около 3 мм. Обтрийте двустранно със сол и пипер и оставете настрана.
2. Гъбите и лука почистете и нарежете на парчета. Орехите натрошете, но не прекалено на ситно, чесъна намачкайте на паста, магданоза наситнете, а бекона - нарежете на кубчета.
3. Сгорещете тиган и без да го намазнявате първо запечатайте свинското от двете страни за по 40-тина секунди. След това запечете бекона докато стане леко хрупкав. Извадете и в същия тиган налейте олиото и добавете 1 с.л. масло. Запържете лука и гъбите за 10-тина минути. Добавете 100 г от орехите и гответе още 2-3 минути. Върнете обратно бекона и добавете чесъна и магданоза. Овкусете със сол и пипер, разбъркайте и махнете от огъня.
4. Разпределете плънката в месото. Завийте на руло и завържете с конец или фиксирайте с клечки за зъби. Прехвърлете в тава. Отгоре разпределете останалото масло и орехи и печете на 180 градуса за 1 час. Можете в първата половина от готвенето да увиете във фолио и да печете на 200 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ