Свинско по иберийски
Мариновано свинско с ябълки, домати и целина.
Необходими продукти:
- 1 кг. свински бекон
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 ч.л. черен пипер
- по една 1 ч.л. скълцан карамфил, майорана, скълцан дафинов лист и канела
- 2 глави лук
- 4 обелени домата
- 4 ябълки от по дребен и сладък сорт
- 1 корен целина
- 1 ч.ч зехтин
Начин на приготвяне:
Взимате свинското месо и го разрязвате на по-дебели пържоли. Хубаво ги набождате навсякъде с вилица. Поставяте ги в дълбок съд и ги заливате с чашата вино, прибавяте подправките и оставете месото да кисне в маринатата поне 4-5 часа.
След това нарежете на ситно лука, ябълките, доматите и целината. Сложете ги в тавичка, отгоре сложете месо с марината и го полейте обилно със зехтина. Посолете на вкус. Печете го на умерена фурна за 3 часа. Обръщайте на всеки 30 минути и го поливайте месото със соса.
Отворете си бутилка хубаво вино с тази шеметна вкусотия! Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ