Свински пържоли с картофи и гъби
Печено свинско с гарнитура на фурна.
Необходими продукти
- Около килограм пържоли или брой колкото ви е нужно
- 700 гр. Картофи
- 250 гр. Гъби
- 200 мл. Бяло вино
- Сол, черен пипер, червен пипер и всякакви подправки, подходящи за задушено.
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган се запържват начуканите и овкусени с подправки пържоли и от двете страни. Подреждат се внимателно в тавичка. Картофите се обелват и нарязват на едро, гъбите също се почистват и нарязват на едро. В тигана, в който сте запържили месото, сложете гъбите и картофите. Щом гъбите омекнат, добавете малко сол, ч.л. червен пипер и черен пипер - една щипка. След което ги преместете в тавата при пържолите. Подреде добре, така че пържолите да се покажат от средата на тавичката. Залейте с бялото вино и малко студена вода, колкото да покрият картофите. Покрийте ястието с фолио за печене и печете на предварително загрята фурна на 200 градуса около час. След което махнете фолиото и опитайте с вилица месото и някое картофче дали е готово. Ако е нужно, върнете във фурната за допичане, ако е готово - оставете да хване лека коричка. Ястието става много вкусно и месото - крехко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ