Свински ребърца със сос от черен боб
Свинско, с което можете да експериментирате.
Необходими продукти:
- 600 гр. свински ребърца
- 3 зелени чушки
- 3 люти чушлета
- лук
- джинджифил
- чесън
- 2 с.л. нишесте (картофено или царевично)
- сос от стриди
- соев сос
- 200 гр. сушен и осолен черен боб
- вино за готвене
- сусамово олио
По желание:
- горчив пъпеш
- целина
- моркови
- бяла репичка
- картофи
- китайски магданоз
- пилешки бутчета вместо свински ребърца
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете уока и сложете ребърцата. Не е необходима мазнина, тъй като свинското е достатъчно мазно. Запържете като разбърквате 2-3 мин. Добавете нарязания чесън и джинджифил. Запържете докато месото е на 3/4 готово.
2. Добавете около 3 с.л. черен боб и лук. Запържете за около 2-3 мин. Добавете 1/2 ч вода, соевия сос, соса от стриди, лютите чушлета и оставете да заври. Добавете останалите зеленчуци и гответе до омекване.
3. Добавете виното. Смесете нишестето със студена вода и го добавете при зеленчуците.
4. Добавете около 1 с.л. сусамово олио и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ