Супа с ребърца и пържени яйца
Телешка супа със сусам.
Необходими продукти:
- 700 г телешки ребра
- 2 ч.л. соев сос
- 1 ч.л. захар
- 3 ч.л. нарязан зелен лук
- 1 ч.л. счукан чесън
- 1 ч.л. препечени и натрошени сусамови семена
- черен пипер
- сол
- пържени яйца за украса
Начин на приготвяне:
1. Нарежете ребрата на парчета с дължина 5 см.
2. Срежете месото през костта на няколко места.
3. Сложете в тенджера и прибавете 20 ч вода.
4. Оставете да заври, намалете котлона и варете на слаб огън до омекване на месото.
5. Нарежете зеления лук.
6. Извадете месото от бульона и го смесете с чесъна, сусамовите семена, черния пипер и солта.
7. Върнете овкусените ребра в бульона.
8. Оставете да заври и прибавете по-дългите парчета зелен лук.
9. Междувременно разбийте яйцата, изпържете ги до желаната готовност и ги нарежете.
10. Сложете ребрата в купички, полейте с бульона и поръсете с яйцата.
11. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ