Задушени ребърца
Крехки телешки ребърца със сос.
Необходими продукти:
- 1 кг телешки ребърца, нарязани на парчета от по 5 см
- сол и прясно смлян пипер
- 2 с. л. зеленчуково олио
- 1 средно голяма глава лук, фино нарязан
- 4 скилидки чесън, фино нарязан
- 1 ч. ч. плодово червено вино
- 2 ч. ч. телешки бульон
- 3 стръка прясна мащерка
- 1 дафинов лист (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Поръсете двете страни на ребрата със сол и пипер.
2. Загрейте олио на средно висока температура и запържете ребърцата до кафяво от всички страни за 5-7 мин. в тенджерка и ги оставете в чиния.
3. Добавете чесъна и лука в тенджерката и гответе около 2 мин.
4. Добавете виното, бульона, мащерката, дафиновия лист и готовите ребърца и оставете всичко да заври (ако е необходимо прехвърлете в по-голям съд).
5. Сложете всичко в тавичка за печене и печете на 110°С 4 до 5 часа във фурната (или докато месото започне да се отделя от костта).
6. Извадете ги от фурната и дръжте на топло.
7. Сложете течността от готвенето в тиган и оставете да заври. Изчакайте да намали обема си наполовина.
8. Поднесете ребърцата със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ