Свински ребърца с пикантна медено-чеснова коричка
Глазирани свински ребра с мед, масло, лют сос и чесън.
Необходими продукти:
- 2 кг свински ребра с месо по тях
- сол и пипер
- 60 г масло
- 1 ч.л. кимион
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. лют сос
- 6 скилидки чесън
- 3 с.л. мед
- 1 с.л. кафява захар
- лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото и леко го охладете.
2. Добавете в него намачкания на паста чесън, кимиона, лютия сос, соевия сос, захарта и леко подгрейте и бъркайте.
3. Ребрата обтрийте със сол и пипер. След това намажете с част от соса и поставете в тавичка, на дъното на която сте сипали малко вода, която дори не покрива цялото дъно.
4. Завийте с фолио и бутнете в предварително загрята на 170 градуса фурна. Оставете да се пече 1 час.
5. Разгърнете фолиото. Намажете отново ребрата със сос, печете още 10 минути на 180 градуса, намажете пак, обърнете, намажете и печете още 15 минути на същата температура.
6. При изваждане разделете ребрата на порции и намажете финално. Поднесете с резен лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ