Свински ребра със зелен фасул по азиатски
Задушени свински ребра в соев сос с подправки и фасул.
Необходими продукти:
- 1 кг свински ребра с месце по тях (колкото повече месце, толкова по-добре)
- парче джинджифил около 3-4 см.
- вода
- 3 скилидки чесън
- 6 с.л. олио
- 2 звездички анасон
- 2 дафинови листа
- 5 с.л. соев сос
- 500 г замразен, пресен или консервиран зелен фасул
- сол
Начин на приготвяне:
1. Разрежете ребърцата индивидуално всяко с прилежащото към него месо. Поставете в купа, залейте със студена вода и измийте.
2. Подредете ребърцата с месото надолу в тиган. Нарежете джинджифила на 3-4 парчета и го пуснете в тигана. Сипете вода колкото да покрие на 3/4 месото. Сложете на котлон и пуснете на умерен огън да кипне. Щом заври, си засечете 2 минути и извадете ребрата.
3. Скилидките чесън обелете и смачкайте със страната на ножа. Сипете олиото в тенджера.
4. Сгорещете на умерен огън, добавете чесънчетата и бъркайте 2 минути. След това добавете и ребърцата. Пържете още 5 минути при непрестанно мешане.
5. Залейте с 300 мл вряла вода. Внимавайте, защото мазнината ще създаде надигащ се къкрещ ефект. Затова е най-добре да използвате дълбока тенджера.
6. Добавете анасона, дафиновите листа и соевия сос. Сложете капак и оставете да се готви 40 минути.
7. Зеления фасул начупете на половини или третини. Много зависи какъв фасул сте си взели. Ако е от най-крехкия или замразен, можете да готвите и без да начупвате.
8. Изсипете фасула в тенджерата и ръснете малко сол. Върнете капака. След 10 минути проверете дали фасулът се е сготвил. Проверявайте докато не прецените, че е готов.
9. Разпределете ястието без сос в индивидуални порции и след това можете да залеете с по няколко лъжици от соса на готвенето. Ако искате още по-автентична азиатска визия, можете да поръсите с перца пресен лук и бяло сусамено семе.
Източник: YouTube/Cooking Everyday
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ