Свински ребърца на фурна с подправки
Печени свински гърди с коричка от кетчуп.
Да си изпечем свински гърди с кост на фурна - става бързичко, а и е добра възможност да се подмажем на половинката - съветва кулинарната влогърка Миела, която в канала си da_sgotvim_s_milena показва експресен начин за направата на печено свинско с кокал и аромат на много подправки. А то е идеална компания както за сближаване, така и за чаша вино или бира. Ухае невероятно и не изисква от домакина особени усилия.
Първо е добре месото да се измие и подсуши. След това гърдите или ребрата се разделят според кокалите, а после се овалват в микс от сухи подправки. Има готови смески за барбекю, които се продават в хранителната верига. Милена предлага да смесим червен с черен пипер и да добавим сол и лук на прах. Но ние ви съветваме да не пропускате към тази фантазия добавката на кимион, чесън на прах, а по желание лют пипер, сминдух и вече по-екстравагантните босилек, мащерка и риган. Дори и мента би се харесала на някой. Преценете как ще ви е най-вкусно.
Следва да се обтрият хубаво месцата със сухата смес и да се положат в тава, застлана с метално фолио. Отгоре се поливат с кетчуп или смес от кетчуп и лют сос. После влизат в предварително загрята фурна на 180 градуса докато доматеното пюре хване коричка. Вадят се, мажат се повторно и се пекат отново до получаването на хубав доматен загар. Сервират се с гарнитура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ