Свински ребърца на грил
Свински ребърца с подправки, зеленчуци, царевичен хляб и боб.
Необходими продукти:
- 500 г свински ребра
- зехтин
- сос за барбекю
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. глава лук
- 1/8 ч.л. мащерка
Начин на приготвяне:
1. Направете марината като смесите червения пипер, солта, захарта, черния пипер, чесъна на прах, лука, лют пипер по желание и мащерка.
2. Отстранете тънката ципа мазнина на гърба на ребрата, за да могат да поемат по-добре маринатата.
3. Намажете ги с приготвената марината и увийте в найлонова торбичка или фолио. Оставете в хладилника за цяла нощ или поне за час.
4. Загрейте грила на най-силна степен за 10 или 15 мин. Трябва да е достатъчно горещ, за да се запекат ребърцата - около 260°C.
5. Запечете месото от двете страни - 3-5 мин. от всяка страна.
6. След като покафенеят, увийте ребърцата в алуминиево фолио и ги сложете в огнеупорен съд. Печете във фурната на 120-130°C за 3 - 3 1/2 часа. Или намалете грила и преместете месото така, че да не е на пряк пламък. Температурата при свален капак трябва да е 120-130°C. На всеки 30 мин. мажете месото със зехтин и го обръщайте.
7. Последните 15 мин. увеличете огъня на 165°C и намажете месото със соса за барбекю.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ