Пържени ребърца с аромат на кафе
Свински ребра с бира и джинджифил.
Необходими продукти:
- 4 бр. свински ребърца
- 1 ч.л. сусамово олио
- 2 с.л. царевично брашно
- 6 с.л. бира
- ½ пакет инстантно кафе 3 в 1
- щипка сол
- 1 с.л. светъл соев сос
- 3 скилидки чесън (накълцани на ситно)
- олио
- малко вода
- 2 см. джинджифил (ситно накълцан)
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте ребрата със сусамовото олио, бирата, солта и светлия соев сос за около 10 мин. Поставете ребрата в отделна купа и оставете настрана маринатата.
2. Добавете ¼ от пакетчето с инстантно кафе и царевично брашно към ребрата и разбъркайте добре. Оставете настрана.
3. Добавете остатъка от кафето и малко вода към маринатата.
4. Загрейте олиото и изпържете всичките ребърца, докато повърхността им придобие златистокафяв цвят. Когато са готови, ги извадете и ги поставете в чиния.
5. Довавете олио и запържете чесъна с малко джинджифил, докато започне да ухае приятно. След това добавете маринатата. Оставете да заври.
6. Накрая полейте изпържените ребра с получения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ