Регистрация

Свински гърди на бавен огън с чесън

Свински гърди на бавен огън с чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1081

Свинско във фолио с праз лук, чесън, мащерка и майоран.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. сух майоран
  • 1 ч.л. пипер (най-добре меланж) - смлян
  • 1 с.л. сол
  • 1 кг парче свински гърди с лойта от едната страна
  • 3 големи скилидки чесън + още 3-4 по-малки
  • листа праз лук (няколко)
  • 2-3 дафинови листа
  • 6 зърна бахар
  • 2 клонки мащерка
  • 3 големи листа алуминиево фолио

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купичка солта с майорана и пипера. Трите големи скилидки от чесъна обелете и всяка скилидка разрежете надлъжно на 4 части. По-малките скилидки наситнете.

2. Вземете месото, поставете с лойта нагоре и направете разрези с дебелината на пръст през нея с наклон по диагонал, без да я разрязвате докрай. След печенето ще се образува много апетитна решетка. След това направете същите напречни диагонални разрези през лойта и в другата посока. Ето как стават типичните ромбове.

3. Нарязаните надлъжно четвъртини чесън бучнете в месото, като положите свинските гърди странично и шпиковате деликатно с нож. Сложете по 6 парчета от едната и от другата страна, за да е по-равномерно.

4. Сложете три големи листа алуминиево фолио един върху друг. Положете месото в първия и обтрийте със сместа от сол и сухи подправки. Пуснете до месото бахара, дафиновия лист, наситнените скилидки чесън и клонките мащерка.

5. Завийте с листа праз лук и увийте във фолиото. Наребрената лой трябва да остане от долната страна. Завийте след това на бонбон във втория лист, а после на руло и в третия лист фолио. Уверете се, че няма да потече от лойта.

6. Поставете увитото месо с мазнината надолу в тава и печете на 160 градуса за 2:30 часа. Поднесете топло и задължително с немазна гарнитура, защото тази мръвка е доста сочна.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта