Печено свинско с картофи в свинска мас
Печени картофи със свинска мас и ким за гарнитура на гриловано месо.
Ути Бъчваров представя двукомпонентна рецепта за печено на скара парче свинско месо с коричка от сладък сос и подправки, което се поднася върху ароматни картофи с ким и морска сол, които след сваряване се запичат със свинска мас, за да станат хрупкави и рошави и да носят уникален вкус и профирност.
Първо се обръща внимание на парчето месо, което се обтрива с подправки и се намазва с манов мед или петмез. Начинът на печене, показан във видеото изисква да имате скара, пещ или барбекю, затова можете да преминете на готвене на фурна, като предварително запечатате мръвката в голям и силно сгорещен сух тиган, а после я печете в тавичка на средна фурна, обвита с алуминиево фолио.
Картофите се обелват и сваряват. Отцеждат се от водата и се оставят да се подсушат от собствените си пари. А през това време за тях се приготвя специална тава с разтопена и силно цвърчаща свинска мас в компанията на морска сол и семена ким. Картофите влизат в идиличната подправка и се готвят на фурна. А на финала служат като основа за поднасяне на апетитното месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ