Салата с айсберг и пармезан
Зелена салата със сирене.
Необходими продукти:
- 1 салата айсберг
- 1 парче пармезан
- натрошен черен пипер
- чесън
- балсамов оцет
- захар
- зехтин
- дижонска горчица
Начин на приготвяне:
На дресинга:
1. В подходящо шише смесете равни части балсамов оцет и зехтин, след това обелете и смачкайте чесъна с ножа и отрежете краищата, но така, че скилидката да остане цяла. Сложете го в дресинга, заедно с малко захар и около 1 ч.л. горчица. Разклатете хубаво и оставете да престои колкото се може по-дълго, ако искате да се усеща ароматът на чесъна.
На салатата:
2. Измийте хубаво салатата и я нарежете на четвъртинки. Сложете в чиния и нарежете с белачка за зеленчуци малко пармезан върху салатата. След това добавете счукан черен пипер, поръсете с готовия дресинг и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ