Свежа салата с жарени гъби
Свежи листа с домати, лук и печурки.
Необходими продукти:
- 4 домата
- 2 глави лук
- 4 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. ябълков сок
- 4 с.л. зехтин
- 200 г гъби печурки
- 1 с.л. лимонов сок
- 400 г свежи листа микс за салата
- сол и черен пипер
- китка магданоз
- соев сос
Начин на приготвяне:
1. Нарежете доматите на кубчета, като предварително можете да ги обелите по желание.
2. Почистете лука и го нарежете на ситно. Същото направете и с магданоза.
3. Смесете оцета, 2 с.л. зехтин, ябълковия сок, солта и черния пипер.
4. Смесете доматите, магданоза и лука и изсипете дресинга върху тях.
5. Гъбите почистете, нарежете на кубчета и запържете в 2 с.л. сгорещен зехтин за около 4 минути. Добавете сол и пипер на вкус.
6. Измийте и накъсайте листата зелена салата.
7. Поднасяйте порцията като първо в чинията изсипете доматената част, после поръсите с накъсани пресни листа, а накрая сложите и жарени гъбки за разкош. По желание можете да покапете на финала с малко соев сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ