Руска салата с цвекло, моркови, майонеза и ядки
Салата Любовница с моркови, цвекло, кашкавал и майонеза.
Необходими продукти:
- 3-4 моркова
- 2 глави цвекло
- 150 г кашкавал
- 80 г стафиди
- 80 г орехи
- 125 мл майонеза
- 2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Стафидите накиснете във вода, цвеклото пуснете да се свари, ако не сте си купили директно сварено.
2. Рендосайте морковите, след това кашкавала и нарежете ядките с нож на парченца (в чопър се смилат и не е препоръчително).
3. Отцедете стафидите от водата, цвеклото охладете и рендосайте.
4. Салатата се реди на пластове, както следва: Най-отдолу на чинията - рендосани моркови, смесени с майонеза. След тях - стафиди с майонеза. Следва рендосан кашкавал. После - намачкан чесън с майонеза. След това - варено цвекло, смесено с майонеза. Оторе се намазва с майонеза и се поръсват орехите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ