Салата с кисело зеле, цвекло и краставички
Салата от кисело зеле с печени зеленчуци, картофи и кисели краставички. Салата Винегрет или руска салата без майонеза.
Типичната руска салата Винегрет звучи изтънчено, но всъщност това е руска салата без сос, в която се комбинират кисели и сладки нотки. Естествено подобна рецепта е идеално мезе за водка или народна ракия, но също така и апетитна зеленчукова гарнитура към печени меса и риба. Приготвя се лесно, а през зимата може да бъде направена с кисело зеле и кисели краставички, за да се използват продуктите в долапа и да бъде тематична и сезонна. Как се прави - гледайте във видеото на канала Всегда Вкусно по-горе.
Цвеклото, морковите и картофите се пекат на фурна във фолио, а през това време можете в купа да наситните и смесите останалите продукти - кисело зеле, червен лук, кисели краставички, грах от консерва. Пропорциите са според вкуса и никой от компонентите не е напълно задължителен. Следва да се добавят и запечените наситнени зеленучци и да се подправи със сол и пипер. А посе можете да хапвате или да приберете в хладилник за по-късно. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ