Бобена салата с чушки, бекон и кашкавал
Зимна салата с пържен бекон, боб от консерва, варени яйца, кашкавал и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 100 г ленти бекон
- 2 яйца
- 1 голяма сочна червена чушка
- 1 консерва червен боб - около 300 г отцедено тегло на зърната
- 150 г кашкавал
- 2 с.л. майонеза
- 2-3 скилидки чесън
- връзка магданоз - само листата
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата, обелете ги и ги рендосайте в купа.
2. Докато се готвят нарежете лентите бекон на парченца, изсипете в сух тиган и сложете на умерен огън на котлона. Когато се разцвърчи мешайте периодично, докато се превърне в хрупкави беконени късчета. Изсипете ги при яйцата.
3. Чушката нарежете на малки парченца и сгответе до омекване в мазнината от печенето на бекон. Изсипете при останалите продукти.
4. Рендосайте кашкавала, наситнете магданоза и ги добавете заедно с отцедените зърна червен боб от консервата.
5. Смесете майонезата с намачкания чесън и залейте ястието. Посолете на вкус, разбъркайте и сервирайте или приберете в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ